Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Spam το 90% των ηλεκτρονικών μηνυμάτων

Κάθε όριο έχει πλέον ξεπεράσει η κατάσταση με τα ηλεκτρονικά μηνύματα-σκουπίδια spam , που κατακλύζουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όλου του κόσμου.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση ασφαλείας της εταιρείας πληροφορικής, τα ενοχλητικά -και καμιά φορά επικίνδυνα- αυτά μηνύματα υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ημερησίως και αποτελούν πια τη συντριπτική πλειονότητα (το 90%) των συνολικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων που διακινούνται διεθνώς.

Τα εν λόγω μηνύματα συνήθως αφορούν αληθινές ή παραπλανητικές προσφορές προϊόντων, ενώ οι χάκερς εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να ξεπερνούν τους αμυντικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιούν πολλοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Η μεγαλύτερη πηγή μηνυμάτων spam είναι οι ΗΠΑ με 17,2% του συνόλου των μηνυμάτων και ακολουθούν η Τουρκία (9,2%) και η Ρωσία (8%), σύμφωνα με τη Cisco.

Ορισμένες φορές τα μηνύματα αυτά τεχνηέντως κατευθύνουν τον αφελή αναγνώστη τους σε δικτυακούς τόπους στο Ίντερνετ, από όπου, εν αγνοία τους, «κατεβάζουν» στον υπολογιστή τους ιούς, με απώτερο στόχο την κλοπή προσωπικών δεδομένων.

ΠΗΓΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: