Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

YouTube: «κόβει» τα σεξ βίντεο

Νέες αποφάσεις στην πολιτική που θα ακολουθήσει στο θέμα των αισθησιακών βίντεο έλαβε το YouTube. Το μεγάλο βιντεοsite ήδη απαγορεύει την προβολή πορνογραφικού υλικού ενώ αποφάσισε να περιορίσει ακόμα περισσότερο τα αισθησιακά βίντεο.

Η προβολή βίντεο με σέξι περιεχόμενο θα επιτρέπεται μόνο σε όσους είναι άνω των 18 ετών ενώ το YouTube ζητά από τους χρήστες να μην κάνουν κατάχρηση των υπηρεσιών που προσφέρει.

Τα αισθησιακά βίντεο θα αποκλείονται επίσης από τα προτεινόμενα και τα βίντεο με τις περισσότερες προβολές ενώ πολλά από αυτά επισημαίνονται ήδη από τους ίδιους τους χρήστες ως «ακατάλληλα».

Με 280 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα να δημοσιεύουν 13 ώρες βίντεο κάθε λεπτό, ο έλεγχος του περιεχομένου είναι ιδιαίτερα δύσκολος και το YouTube βασίζεται στους ίδιους τους χρήστες για να ελέγξει το παράνομο, βίαιο, προσβλητικό ή ερωτικό περιεχόμενο.

Κάτω από το κάθε βίντεο υπάρχει η επισήμανση «flag» που δίνει μια σειρά από επιλογές στους θεατές για να καταγγείλουν το βίντεο. Οι χρήστες μπορούν να υποδείξουν το βίντεο ως προσβλητικό, βίαιο ή με ερωτικό περιεχόμενο και το YouTube θα μπορέσει να ελέγξει το περιεχόμενό του.

Σίμος Κοσμετάτος
simosego@gmail.com
ΠΗΓΗ:new-ego.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: