Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Ψηφιακό... τηλεγραφείο

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter επιτρέπει στους χρήστες του να ανταλλάσσουν γραπτές απαντήσεις, το πολύ μέχρι 140 χαρακτήρες, στην ερώτηση «εσύ τι κάνεις τώρα;» και αποτελεί την τελευταία λέξη στις διαδικτυακές συνομιλίες

Εσύ τι κάνεις τώρα;». Πάντως, ίδια η υπηρεσία που θέτει την ερώτηση, η Twitter, αυξάνεται και πληθύνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Είναι ένας από τους μεγάλους θριαμβευτές του 2008. Λόγος για τον ιστότοπο Twitter (http://twitter.com ), ο οποίος παρά τα ποικίλα κρασαρίσματα που εκλήθη να αντιμετωπίσει τελευταία, «μεγάλωσε» κατά 600% το περασμένο δωδεκάμηνο για να φτάσει να έχει επί του παρόντος περί τα 5 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, πλήθος το οποίο προβλέπεται μάλιστα να δεκαπλασιαστεί μέσα στο 2009.

Η Twitter είναι ουσιαστικά μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία εν είδει ψηφιακού αυτοματοποιημένου τηλεγραφείου, επιτρέπει στους πελάτες της να «μικρο-ιστολογούν» (micro-blogging), να ανταλλάσσουν δηλαδή γραπτές, «τηλεγραφικού τύπου» απαντήσεις, όχι μεγαλύτερες των 140 χαρακτήρων έκαστη, στην απλή ερώτηση: «εσύ τι κάνεις τώρα;».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣΟΝLINE

Δεν υπάρχουν σχόλια: