Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Google Drive

Αρκετές είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στον χώρο του Internet σύμφωνα με τις οποίες η Google ετοιμάζει ένα προϊόν με το όνομα Google Driver ή Gdrive. Επιπλέον αναφέρουν ότι το Gdrive θα είναι ένας online αποθηκευτικός χώρος με χωρητικότητα μεγάλη ώστε να μπορούν οι χρήστες να αποθηκεύσουν όλα τα περιεχόμενα του σκληρού τους δίσκου. Επίσης αναφέρεται ότι η Google θέλει να δώσει τη δυνατότητα να γίνει boot ενός υπολογιστή από ένα online drive χρησιμοποιώντας ένα λειτουργικό σύστημα της εταιρίας.

Το Gdrive θα είναι μία εφαρμογή που θα βασίζεται στο σύννεφο (cloud-based service) και θα επιτρέπει στους χρήστες να κρατούν τα αρχεία τους online και offline και να τα συγχρονίζουν, ενώ η υπηρεσία θα είναι στενά συνδεδεμένη με άλλες υπηρεσίες όπως το Google Docs, Picasa κλπ.
Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι ακόμα φήμες, υπάρχουν όμως πολλές ενδείξεις και ίσως η μεγαλύτερη να είναι το SkyDrive της Microsoft...

Πηγή – περισσότερα
HotHardware
Digital News

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Καλησπέρα Κώστα,
Για κάνε μία αναζήτηση με "gmaildrive"... Ενδιαφέρουσα εφαρμογή, αλλά πρέπει να τη έχεις εγκατεστημένη στον υπολογιστή που εργάζεσαι.