Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009

Το Google του Κινηματογράφου

Το Συμβούλιο Κινηματογράφου της Βρετανίας έθεσε σε λειτουργία μια μηχανή αναζήτησης στο Ίντερνετ που θα βοηθήσει τους λάτρεις του κινηματογράφου να βρίσκουν τις αγαπημένες τους ταινίες. Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα είναι δωρεάν και περιέχει στοιχεία για περισσότερες από 30.000 ταινίες, ή περίπου επτά ώρες τηλεθέασης, χωρισμένες σε είκοσι διαφορετικά είδη και περισσότερες από εξήντα γλώσσες.

«Είναι κάτι σαν το Google του κινηματογράφου. Για πρώτη φορά κάτι τέτοιο παρουσιάζεται στο Ίντερνετ και περιλαμβάνει όλες τις διαθέσιμες ταινίες στη Βρετανία» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση το Συμβούλιο.

Η ιστοσελίδα ενημερώνει τους χρήστες για τους τρόπους που μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία που επιλέγουν, αν προβάλλεται ακόμη στους κινηματογράφους, σε DVD ή αν μπορούν να την κατεβάσουν από νόμιμες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο. Ένας από τους στόχους της υπηρεσίας είναι η καταπολέμηση της πειρατείας, στοιχείο που έχει αποτελέσει αγκάθι στην ανάπτυξη και της μουσικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια.

«Η υπηρεσία θα αλλάξει τον τρόπο που οι καταναλωτές βρίσκουν τις ταινίες που θέλουν να παρακολουθήσουν. Σύντομα θα αναρωτιόμαστε πώς μπορούσαμε χωρίς αυτό!» σχολίασε ο Πίτερ Μπάκινγχαμ, επικεφαλής διανομής του Βρετανικού Συμβουλίου Κινηματογράφου.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες Reuters

http://www.google.com/movies


Δεν υπάρχουν σχόλια: