Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

To YouTube στην δεύτερη θέση παγκοσμίως στις αναζητήσεις

Το YouTube ξεπέρασε τη Yahoo σε αναζητήσεις κατά τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει σχετικά με τις μηχανές αναζήτησης το ComScore.
 
Αν και το YouTube δεν θεωρείται μηχανή αναζήτησης με την κλασική σημασία του όρου, οι αναζητήσεις που γίνονται μέσα από την ιστοσελίδα του, ξεπέρασαν αυτές που γίνονται από το yahoo.com. Έτσι, αν προσθέσουμε και αυτές από το google.com, η Google έχει συνολικά τέσσερις φορές μεγαλύτερη κίνηση από την Yahoo και δέκα φορές από τα msn sites της Microsoft.
 
H αναφορά του ComScore έδειξε 11.7 δισεκατομμύρια αναζητήσεις, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσα από τα sites της Google, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό της κατά 1,1 και φτάνοντας το 63%. Η Yahoo καταλαμβάνει τη δεύτερη θεωρητικά θέση με 19.6% και η Microsoft έρχεται τρίτη με 8.3%. Στη πιο λεπτομερή όμως αναφορά φαίνεται ότι από τα 11,7 δις της Google, περιλαμβάνονται 2.6 αναζητήσεις που γίνονται μέσα από το YouTube! Έτσι, όχι μόνο η Google ξεπέρασε τα 10 δις αναζητήσεις αλλά έριξε, μέσω του δικού της YouTube, τη Yahoo στη τρίτη θέση με 2,4 δις αναζητήσεις.
 
Η Microsoft παραμένει τέταρτη πλέον με 1 δισεκατομμύριο αναζητήσεις ενώ ακολουθούν οι Ask.com και AOL με μερίδιο αγοράς κάτω του 5%
ΠΗΓΗ :PCW

Δεν υπάρχουν σχόλια: