Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2009

Και μέσω του YouTube κάνει εκστρατεία το Ισραήλ

Βίντεο από τις επιχειρήσεις προβάλει το Ισραήλ στο YouTube και χρησιμοποιεί ακόμα και το Twitter για να ενημερώνει κοινό και δημοσιογράφους.

Το νέο κανάλι στο YouTube «μας βοηθά να περάσουμε το μήνυμά μας στον κόσμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του εκπροσώπου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.


Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κανάλι έχει συγκεντρώσει 2.600 συνδρομητές και περιλαμβάνει γύρω στα δέκα βίντεο, από τα οποία ορισμένα έχουν προβληθεί πάνω από 26.000 φορές.

Το ασπρόμαυρο οπτικό υλικό περιλαμβάνει εικόνες που ελήφθησαν από μαχητικά αεροσκάφη την ώρα που επιτίθενται σε στόχους οι οποίοι περιγράφονται ως εγκαταστάσεις εκτόξευσης ρουκετών και αποθήκευσης, ένα κτίριο της διοίκησης της Χαμάς και ένα υπόγειο τούνελ που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι.

H εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επισήμανε ότι ορισμένα από τα βίντεο είχαν αρχικά απομακρυνθεί από το YouTube, αργότερα όμως αποκαταστάθηκαν.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, «η ιστόσφαιρα και τα νέα μέσα είναι μια ακόμα ζώνη πολέμου και το Ισραήλ πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και εκεί».

Εκτός από τo YouTube, οι Ισραηλινοί «επιχειρούν» και μέσω του Twitter-δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης και «μικροϊστολογίων». Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο του περιοδικού Wired, το ισραηλινό προξενείο στη Νέα Υόρκη χρησιμοποίησε την υπηρεσία για να δώσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: