Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Επικίνδυνο για παιδιά το «σερφάρισμα»

Εκτεθειμένα σε κινδύνους που απειλούν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή είναι τα παιδιά που «σερφάρουν» στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων που φθάνουν στις αρμόδιες αρχές.

Οι πιο συνηθισμένες καταγγελίες αφορούν σε πορνογραφία, απόπειρες αυτοκτονίας, τζόγο, σεξουαλική παρενόχληση, πώληση ναρκωτικών ουσιών, υποκλοπή πιστωτικών καρτών και φωτογραφιών και ψυχολογικό εθισμό.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο την τελευταία τριετία, 24 άτομα νεαρής ηλικίας επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν μέσω ίντερνετ. Την ίδια στιγμή, το 13,2% των Ελληνόπουλων αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο εθισμού στο διαδίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Παίδων « Αγλ. Κυριακού», τα τελευταία χρόνια έχουν απευθυνθεί 47 έφηβοι με σοβαρό εθισμό στο διαδίκτυο από τους οποίους το 94,3% ήταν αγόρια.

Το 4,2% των εφήβων έχουν δεχθεί απειλές μέσω του διαδικτύου, 6% συμμετέχουν σε τζόγο και 19% σε πορνογραφικές σελίδες.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία για τη χρήση του διαδικτύου από τα Ελληνόπουλα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε ο δήμος Αμαρουσίου με θέμα:«Φροντίδα των παιδιών για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο (10 Φεβρουαρίου).

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑONLINE

Δεν υπάρχουν σχόλια: