Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

CO2nnect.org

Η συνάδελφος Λ.Λιγνού http://blogs.sch.gr/eylignou μου έστειλε το κείμενο το οποίο δημοσιεύω παρακάτω:

Εγγράψτε το σχολείο σας στο CO_2 nnect (www.co2nnect.org ) από τις 15 Φεβρουαρίου του 2009 και εξής, και συμμετέχετε κι εσείς σας στην εκστρατεία για τα μεταφορικά μέσα και τις κλιματικές αλλαγές. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε όλα τα σχολεία και όλες τις χώρες. Η κύρια χρονική περίοδος για την εκστρατεία είναι _από 16 έως 27 Μαρτίου 2009_.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του CO_2 nnect και αξιοποιείστε ιδέες και προτάσεις για εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα μπορούσατε να υλοποιήσετε στο σχολείο σας. Σας δίνεται επίσης η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη διεθνή βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί στον ιστότοπο του CO_2 nnect και μέσω αυτής να ανταλλάξετε πληροφορίες και ιδέες με μαθητές και σχολεία από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Στον ιστότοπο σας προσφέρονται επίσης:

*Εργαλεία για να υπολογίσετε και να συγκρίνετε τις εκπομπές CO2 με τη χρήση διαφόρων μεταφορικών μέσων

*Φωτογραφικό υλικό, εργαλεία χαρτογράφησης και συνδέσμους σε σχετικές διαδικτυακές πηγές

*Φύλλα οδηγιών για δασκάλους – με ιδέες και προτάσεις για το τι μπορούν να κάνουν

*Τις δραστηριότητες, πώς να υπολογίσετε τις εκπομπές CO2, πώς να αναλύσετε και να αξιολογήσετε με τρόπο κριτικό τα αποτελέσματα, πώς να ξεκινήσετε ένα διάλογο με ανθρώπους της τοπικής σας κοινότητας, και πώς να σχεδιάσετε ένα σχολικό πρότζεκτ

Τα βασικά περιεχόμενα του ιστότοπου είναι μεταφρασμένα σε τουλάχιστον 10 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Τι είναι το CO_2 nnect ;

Το CO_2 nnect είναι ένα δίκτυο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος /SUPPORT//-Σύμπραξη και Συμμετοχή για ένα Αειφόρο Αύριο/, το οποίο για το διάστημα 2007-2010 χρηματοδοτείται από το Comenius Lifelong Learning Programme της Ε.Ε. Σκοπός του SUPPORT είναι να
προωθήσει την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε στο www.support-edu.org

Η διεύθυνση του CO2nnect στο διαδίκτυο είναι: www.co2nnect.org

1 σχόλιο:

AndreasVr είπε...

Πολύ ενδιαφέρον και ενθαρρυντικό.