Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

H Google επιμένει με τον γεωγραφικό εντοπισμό μας

Αυτή τη φορά η Google πειραματίζεται με ένα νέο εργαλείο που θα γνωστοποιεί στους φίλους ή συναδέλφους σας την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε.
 
Το εργαλείο αυτό θα ενσωματωθεί στο Gmail και θα δίνει την δυνατότητα σε όσους διαβάζουν τα email σας, να βλέπουν την πόλη και την χώρα απο την οποία στέλνετε κάθε email. Φυσικά, σε αντίθεση με το Google Latitude, που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, το οποίο συνεργάζεται με GPS, το εργαλείο στο Gmail θα χρησιμοποιεί την δημόσια IP σας. Βέβαια η μέθοδος δεν μπορεί να παρέχει την ακρίβεια του GPS ενώ υπάρχουν περιπτώσεις, πχ να χρησιμοποιείται το VPN της δουελείας σας ενώ εργάζεστε απο το σπίτι. που μπορεί να μπερδευτεί τελείως δίνοντας λανθασμένες συντεταγμένες.
 
Αν επιθυμείτε περισσότερη ακρίβεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Gears plug-in στον browser σας που χρησιμοποιεί Wi-Fi access point σήματα για τον γεωγραφικό εντοπισμό. Αν θέλετε πάντως να δοκιμάσετε το Location Tool του Gmail, κάνετε login, πηγαίνετε στα settings και στο tab LABS κάνετε enable το «Location in Signature» όπως φαίνεται και στην εικόνα.
ΠΗΓΗ: pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: