Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Εικονική διαμαρτυρία

Μετά τις πρώτες μαθητικές διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ακούγαμε για το πώς αυτές οργανώθηκαν αυθόρμητα αλλά με επιτυχία μέσω SMS και του Internet. Ίσως σε ορισμένους η χρήση της τεχνολογίας από τους νέους για επικοινωνία να προκαλεί ακόμη έκπληξη, ωστόσο δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. 

Οι νεαρές ηλικίες είναι εξοικειωμένες με το Internet και το χρησιμοποιούν εκτενώς ως εργαλείο έκφρασης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το blogging. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα πρωτοφανή γεγονότα του Δεκεμβρίου στη χώρα μας έκαναν το γύρο του κόσμου, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρωτοβουλία ομάδας χρηστών του Second Life (http://secondlife.com), που φέρει την ονομασία SLLU (http://slleftunity.blogspot.com), να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο κέντρο πληροφόρησης στο πλαίσιο του εικονικού κόσμου της υπηρεσίας, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες διαδηλωτές. 

Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τα γεγονότα ακολουθώντας links σε διάφορα ανεξάρτητα web sites και, φυσικά, να ανταλλάξουν απόψεις. Στο θέμα αναφέρθηκε ο moderator του pcw.gr 21century (http://www.pcw.gr/forum/viewtopic.php?f=12&t=14714), παραθέτοντας επίσης link με βίντεο-παρουσίαση της τοποθεσίας στο YouTube.
ΠΗΓΗ: pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: