Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Νέα μηχανή αναζήτησης αναπτύσσει η Microsoft

Η μηχανή αναζήτησης Kumo.com βρίσκεται στο στάδιο εσωτερικού ελέγχου, ενώ στηρίζεται στην σημασιολογική τεχνολογία που θα της επιτρέπει να κατανοεί προτάσεις και σχέσεις μεταξύ λέξεων και εννοιών. Οι σημερινές μηχανές αναζήτησης, όπως αυτή της Google, λειτουργούν εντοπίζοντας τις λέξεις που πληκτρολογεί ο χρήστης στο πεδίο αναζήτησης με ιστοσελίδες και άλλες πηγές δεδομένων στο Ίντερνετ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με όλη τη διαδικασία ανάπτυξης και δοκιμής της μηχανής» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Microsoft Live Search, Μάικ Νίκολς. «Ελπίζουμε να έχουμε την απαραίτητη ανταπόκριση από τους εργαζόμενους που ελέγχουν τη μηχανή και σύντομα να προσφέρουμε την εμπειρία στους χρήστες».

Παραμένει ερώτημα το κατά πόσο η νέα μηχανή θα λανσαριστεί ως αυθύπαρκτη υπηρεσία ή αν θα αντικαταστήσει την υπηρεσία Live Search. Σύμφωνα με μετρήσεις της εταιρείας, οι χρήστες συχνά δε βρίσκουν αυτό που ψάχνουν στις μηχανές αναζήτησης, ενώ πολλές φορές χάνουν μέχρι και είκοσι λεπτά χωρίς να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η Microsoft είχε προσπαθήσει να αγοράσει την Yahoo! Έναντι 47,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μια προσπάθεια να καταστεί πρωταγωνιστής σε μια αγορά στην οποία η Google κυριαρχεί με μερίδιο αγοράς άνω του 60%, με το αντίστοιχο της Microsoft να κυμαίνεται μόλις στο 8,5%.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: