Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ακόμα περισσότερες λειτουργίες στο Gmail

Για τον εορτασμό των 5 χρόνων λειτουργίας, το Gmail επεκτείνει τις δοκιμαστικές λειτουργίες σε όλους τους χρήστες δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν ακόμα περισσότερα πράγματα με το email τους.

Τα Gmail Labs είναι μια σουίτα δοκιμαστικών λειτουργιών που είναι ενσωματωμένες στο δωρεάν email και επιτρέπουν στους χρήστες να προσωποποιήσουν και να προσδώσουν νέα χαρακτηριστικά στο email τους.

Μερικά από τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνουν:

Offline Gmail: πρόσβαση στο email και σύνθεση μηνυμάτων ακόμα και στην περίπτωση που δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Οι εκάστοτε αλλαγές ενσωματώνονται και τα email αποστέλλονται όταν ο χρήστης επανασυνδέεται με το διαδίκτυο.

Ανάκληση της αποστολής: ανάκληση του email μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα από τη στιγμή της αποστολής

Mail Goggles: Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στο χρήστη την αποστολή mail μόνο εάν μπορεί να λύσει μια σειρά από απλές μαθηματικές πράξεις. Διαφορετικά ο χρήστης θα πρέπει να πραγματοποιήσει έναν πολύ καλό ύπνο και να δοκιμάσει το πρωί.

Υπενθύμιση συνημμένου αρχείου που έχει απαλειφτεί: Αυτή η εφαρμογή προστατεύει τον χρήστη από την αποστολή μηνυμάτων, χωρίς τα σχετικά συνημμένα αρχεία, με το να τον παρακινεί σε περίπτωση που έχει αναφέρει ένα συνημμένο αρχείο χωρίς, όμως, να το έχει προσθέσει.

Εργασίες: προσθέτει μια λίστα με τις εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν στον φάκελο εισερχόμενων μηνυμάτων. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει χειρονακτικά τις εργασίες του ή μέσω email και να επεξεργαστεί τη λίστα των εργασιών μέσω του τηλεφώνου του, καθώς βρίσκεται εν κινήσει.

Για την ενεργοποίηση του Gmail Labs μπορείτε να επισκεφτείτε το Labs από τη σελίδα των Settings (Ρυθμίσεις - στην πάνω δεξιά πλευρά του φακέλου εισερχόμενων μηνυμάτων).

Η ανακοίνωση συμπίπτει με τα πέμπτα γενέθλια της διάθεσης του Gmail, την 1η Απρίλιου 2004.
ΠΗΓΗ: e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: