Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Μπείτε στο Facebook απο το Gmail λογαριασμό σας, και όχι μόνο

Απο χτες το Facebook υποστηρίζει επίσημα το openID. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα μπορείτε να συνδέετε το Gmail και άλλους λογαριασμούς σας, με το προφίλ του Facebook διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση σας και όχι μόνο σε αυτό.
Με την εξέλιξη αυτή όταν κάποιος χρήστης κάνει login στο Yahoo, το Gmail ή κάποιο άλλο λογαριασμό που υποστηρίζει το openID και επισκέπτεται το Facebook, θα συνδέεται αυτομάτως. Σύμφωνα με το Facebook, οι πρώτες δοκιμές με αρκετούς χρήστες που συμμετείχαν στη δοκιμαστική φάση της υποστήριξης του openID, έδειξαν πως όσοι το εγγραφή μέσω του OpenID ήταν στη συνέχεια πιο ενεργητικοί χρήστες απο τους υπόλοιπους. Συμμετείχαν δηλαδή πολύ πιο ενεργά στον Facebook λογαριασμό τους, βρίσκοντας πιο γρήγορα τους φίλους που επιθυμούσαν και ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες του μεγαλύτερου site κοινωνικής δικτύωσης.
Για να συνδεθεί ένας υπάρχων λογαριασμός του Facebook με κάποιο οpenID account, οι χρήστες πρέπει να πάνε στα Account Settings (ρυθμίσεις λογαριασμού) τους και να επιλέξουν το Gmail απο το menu openID.
Αν και ο μηχανικός του Facebook, Luke Shepard, στη σελίδα
http://www.insidefacebook.com/2009/05/18/facebook-launches-openid-support-users-can-now-login-with-a-gmail-account/ αναφέρει πως η σύνδεση στο Gmail θα σημαίνει απο εδώ και πέρα την αυτόματη σύνδεση και στο Facebook, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό προς το παρόν.
ΠΗΓΗ: pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: