Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Google Wave - Το νέο πρωτοποριακό εργαλείο της Google

Το νέο προϊόν της Google, το Wave, παρέχει υπηρεσίες e-mail, IM, blogging, διαχείρισης φωτογραφιών και διαμοιρασμού αρχείων

H Google ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στους προγραμματιστές την πρώιμη έκδοση ενός νέου εργαλείου συνεργασίας και επικοινωνίας, το οποίο θα έχει χαρακτηριστικά από e-mail, ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, διαχείρισης πολυμέσων και διαμοιρασμού αρχείων.

Με την ονομασία Wave, η Web εφαρμογή είναι το αντίστοιχο ενός ελβετικού σουγιά για τις διαδικτυακές καταναλωτικές υπηρεσίες και ίσως το πιο παράτολμο και την ίδια στιγμή, φιλόδοξο εγχείρημα της Google εδώ και πολλά χρόνια.

Στα εργαστήρια εδώ και δύο περίπου χρόνια, το Wave έχει τις δυνατότητες να οδηγήσει τους χρήστες όχι μόνο μακριά από προϊόντα της ίδιας της εταιρείας, όπως το Gmail, Google Docs, Google Talk και Picasa, αλλά και από τον ανταγωνισμό, δηλαδή το Yahoo, τη Microsoft και την AOL.

Πάραυτα, το Wave θα μπορούσε θα εξελιχθεί σε μια παταγώδη αποτυχία αν οι χρήστες δεν κατανοήσουν τους τρόπους με τους οποίους θα τους φανεί χρήσιμο ή δεν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τις οικίες, ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες.

Ότι κι αν επιφυλάσσει το μέλλον για το Wave, το σίγουρο είναι ότι αποτελεί μια τολμηρή προσπάθεια της Google να δώσει στους χρήστες μια ενοποιημένη Web εφαρμογή για την επικοινωνία τους αλλά και λοιπές ανάγκες περιεχομένου.

ΠΗΓΗ: pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: