Τρίτη 19 Μαΐου 2009

"Κλείστε τους υπολογιστές σας" λέει το αφεντικό της Google

«Κλείστε τους υπολογιστές σας. Θα πρέπει επίσης να κλείσετε το τηλέφωνό σας και να ανακαλύψετε αυτό που λέγεται άνθρωπος τριγύρω σας» συμβούλεψε φοιτητές σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ο διευθύνων σύμβουλος της Google.

Ο Eric Schmidt μίλησε σε 6.000 αποφοίτους του Πανεπιστημίου της Pennsylvania τους οποίους προέτρεψε να ψάξουν γι’αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό γι’αυτούς ζώντας για λίγο "αναλογικά".

«Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το αίσθημα να περπατάτε κρατώντας το χέρι του εγγονού σας» δήλωσε το μεγαλοστέλεχος της Google.

O Eric Schmidt, ο οποίος έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της California, ανακηρύχτηκε επίσης επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Pennsylvania.

Το αφεντικό της Google έκανε επίσης αναφορά στον υπολογιστή ENIAC, έναν από τους πρώτους υπολογιστές που κατασκεύασε το Πανεπιστήμιο το 1946 ενώ προέβλεψε ότι σε 10 χρόνια η τεχνολογία θα έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο που θα είναι δυνατό να έχουμε 85 χρόνια βίντεο μέσα σε ένα iPod.

Έκανε επίσης σύγκριση μεταξύ της γενιάς του και της γενιάς του σήμερα, μεταξύ της γενιάς του Google και του Facebook και της δικιάς του ενώ δήλωσε έκπληκτος που ενώ τότε οι νέοι προσπαθούσαν να κρύψουν τις πιο ντροπιαστικές στιγμές τους, σήμερα τα βιντεοσκοπούν και τα βγάζουν στο YouTube.

Σίμος Κοσμετάτος
simosego@gmail.com
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: