Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Η Google προσεταιρίζεται το YouΤube

Διπλοί λογαριασμοί για τους χρήστες των δύο υπηρεσιών.

Τις «δυνάμεις» της δημοφιλούς υπηρεσίας YouTube προσεταιρίζεται η Google, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη θέση της στον κόσμο του Διαδικτύου.

Πλέον, όλοι όσοι δημιουργούν λογαριασμούς στο YouTube θα αποκτούν αυτόματα λογαριασμούς και στην Google. Η κίνηση αυτή ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το Τζέημς Φίλιπς, μηχανικό λογισμικού ο οποίος εργάζεται για το YouTube.

«Πιστεύουμε πως, ενοποιώντας τους λογαριασμούς, μπορούμε να δώσουμε στους χρήστες μας τη δυνατότητα περαιτέρω εκμετάλλευσης των υπηρεσιών μας» έγραψε σχετικά, συμπληρώνοντας πως στο προσεχές μέλλον θα εμφανιστούν νέα χαρακτηριστικά στο YouTube, τα οποία θα χρησιμοποιούν τεχνολογία της Google.

Οι ήδη υπάρχοντες χρήστες του YouTube οι οποίοι δεν διαθέτουν λογαριασμό Google θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω υπηρεσία, ωστόσο θα αδυνατούν να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες, όταν αυτές κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι αντιδράσεις της διαδικτυακής κοινότητας ήταν ανάμεικτες, με χρήστες να δηλώνουν από ενθουσιασμένοι μέχρι εξοργισμένοι για την κίνηση αυτή.

Οι λογαριασμοί Google παρέχουν τη δυνατότητα χρήσης σελίδων της iGoogle (εφαρμογές κειμένου, blogs και άλλες υπηρεσίες που προσφέρονται από την αμερικανική εταιρεία).

Η ενσωμάτωση του YouTube στο «άρμα» της Google ήταν αναμενόμενη, καθώς η τελευταία είχε αγοράσει την εν λόγω υπηρεσία διαμοιρασμού βίντεο το 2006 αντί 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια: