Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Σημαντική αύξηση στις αναζητήσεις μέσω Microsoft

Η νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft Bing, κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά που κέρδισε την πρώτη βδομάδα αυξάνοντας κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες το μερίδιο της Microsoft στην αγορά των μηχανών αναζήτησης.
Σύμφωνα λοιπόν με αναφορά της εταιρείας στατιστικών Comscore, το μερίδιο αγοράς της Microsoft αυξήθηκε κατά 1.7% φτάνοντας έτσι το 15.5% μέσα στη βδομάδα που ακολούθησε την κυκλοφορία του Bing. Τις μετρήσεις αυτές έρχεται να επιβεβαιώσουν τα νούμερα της Net Applications η οποία χρησιμοποιεί διαφορετική μεθοδολογία, μετρώντας τις επισκέψεις στις σελίδες των μηχανών αναζήτησης και όχι τις ακριβής αναζητήσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τις στοιχεία της Net Applications το Bing πιάνει το 6.5%, νούμερο που έχει διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα απο την έναρξη λειτουργίας του Bing, με ελαφρώς ανοδικές τάσεις.
Η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η Microsoft στο κυνήγι καλύτερων ποσοστών και μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς, έχει να κάνει με το πως θα διαφοροποιήσει η εταιρεία την μηχανή αναζήτησης που προτείνει στους χρήστες, απο αυτή που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια και που δεν είναι άλλη απο το Google. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η εξαιρετική δυνατότητα προεπισκόπισης των video που εμφανίζει το Bing όταν κάνετε κάποια σχετική αναζήτηση.
ΠΗΓΗ: pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: