Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009

Η ψηφιακή αναδημιουργία της πτήσης του Απόλλων 11

WeChooseTheMoon.org το όνομα της ιστοσελίδας- φόρου τιμής σε μία από τις πιο ιστορικές στιγμές της ανθρωπότητας


Σαράντα χρόνια μετά την ημέρα που οικογένειες σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν στην τηλεόραση την προσελήνωση του Απόλλων 11, η Προεδρική Βιβλιοθήκη/ Μουσείο Τζων Κένεντι ετοιμάζεται να «λανσάρει» μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στην αναδημιουργία της ιστορικής αποστολής.

Η ιστοσελίδα, WeChooseTheMoon.org, ("Επιλέγουμε τη Σελήνη» ) θα ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία της στις 08:02 (τοπική ώρα - ώρα Ελλάδας 15:02) της Πέμπτης, 90 λεπτά πριν την 40ή επέτειο της εκτόξευσης του Απόλλων 11 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Θα πρόκειται για μία πλήρη αναδημιουργία της μετάδοσης της αποστολής, που θα περιλαμβάνει μεταδόσεις των επικοινωνιών ανάμεσα στο κέντρο ελέγχου και το διαστημόπλοιο, μέσω μηνυμάτων Twitter.

«Η άφιξη του ανθρώπου στη Σελήνη πραγματικά ένωσε την υφήλιο» είπε ο Τόμας Πάτναμ, διευθυντής της βιβλιοθήκης. «Ελπίζουμε μέσω της χρήσης του Ίντερνετ να κάνουμε το ίδιο».

Οι επισκέπτες θα βλέπουν animated αναδημιουργίες των γεγονότων της τετραήμερης αποστολής, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου του Απόλλων 11 σε τροχιά, της αποκόλλησης της σεληνακάτου από το κύριο σκάφος, ενώ επίσης θα έχουν δυνατότητα θέασης των αυθεντικών βίντεο και του φωτογραφικού υλικού της αποστολής.

Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από μια ομιλία του Τζων Κένεντι (ο οποίος δολοφονήθηκε έξι χρόνια πριν ο Νηλ Άρμστρονγκ κάνει τον ιστορικό περίπατό του στην επιφάνεια της Σελήνης) το 1962: «Επιλέγουμε να πάμε στη Σελήνη μέσα σε αυτή τη δεκαετία και να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, όχι επειδή είναι εύκολα, αλλά επειδή είναι δύσκολα, επειδή αυτός ο στόχος θα μας βοηθήσει να οργανώσουμε και να μετρήσουμε τις δυνάμεις και τις ικανότητές μας, επειδή αυτή η πρόκληση είναι μια που είμαστε πρόθυμοι να αποδεχτούμε, μια που δεν επιθυμούμε να αναβάλουμε, και μια που είμαστε διατεθειμένοι να κερδίσουμε».

ΠΗΓΗ: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_13/07/2009_288489

Δεν υπάρχουν σχόλια: