Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009

Η Αρχαία Αγορά της Αθήνας τρισδιάστατη στο Google Earth


Η πρόσβαση στην Αρχαία Αγορά γίνεται μέσω του ειδικού δικτυακού τόπου

H Αρχαία Αγορά των Αθηνών αναβιώνει στον εικονικό κόσμο του Google Earth. Η βραβευμένη αναπαράσταση που δημιούργησε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού απεικονίζει την Αγορά σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ιστορίας της, την Κλασική, την Ελληνιστική και τη Ρωμαϊκή Περίοδο.

Η πρωτοβουλία του ΙΜΕ επιτρέπει στο χρήστη να περιηγηθεί στα κτίρια και τα μονοπάτια της Αγοράς όπως ήταν στην αρχαιότητα και να διαβάσει πληροφορίες για κάθε σημείο ενδιαφέροντος στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Η αναπαράσταση δημιουργήθηκε εξ΄ολοκλήρου στο Τμήμα Τρισδιάστατων Γραφικών και Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος. Aπέσπασε μάλιστα το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για την ανάπτυξη περιεχομένου με το Collada, ένα διεθνές πρότυπο για τη δημιουργία τρισδιάστατων εφαρμογών στο Διαδίκτυο.

Ο διαγωνισμός Collada διοργανώθηκε από τον φορέα Kronos, στον οποίο συμμετέχουν κορυφαίες εταιρείες τρισδιάστατων γραφικών, όπως οι Intel, NVidia, SGI, Sun, 3Dlabs, ATI και Discreet. Συμμετέχει επίσης η Media Grid Immersive Education Initiative, μια σύμπραξη πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων για την προώθηση ανοιχτών προτύπων εικονικής πραγματικότητας.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: