Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Διαδικτυακή «πινακοθήκη» 34.000 έργων δημιούργησε η Interpol

Ένα σπουδαίο δώρο στο φιλότεχνο κοινό έκανε η Interpol στην προσπάθειά της να εντοπίσει έργα τα οποία έχουν κλαπεί και αγνοούνται εδώ και δεκαετίες. Δημιούργησε μία σπάνια διαδικτυακή «πινακοθήκη» που αριθμεί περί τις 34.000 έργα τέχνης και είναι προσβάσιμη σε όσους ...έχουν Ίντερνετ.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληκτρολογήσουν στον υπολογιστή τους τη διεύθυνσηhttp://www.interpol.int/Public/WorkOfArt/dbaccess.aspμέσω της οποίας θα καταθέσουν αίτηση για να λάβουν τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης στην ιστοσελίδα.
Μόλις λάβουν τους κωδικούς θα μπορούν να θαυμάσουν από την οθόνη του υπολογιστή τους έργα των Ρέμπραντ, Βερμέερ, Καραβάτζιο, Πικάσο, Σεζάν, Μανέ, Ντεγκά, Νταλί, Χένρι Μουρ και όχι μόνο.
Η «πινακοθήκη» αποτελείται από συνολικά 26 κατηγορίες τέχνης και καλλιτεχνικών αντικειμένων.
«Θέλαμε η νέα ιστοσελίδα να είναι προσβάσιμη από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους» σημειώνει ο ντετέκτιβ της Ιντερπόλ Καρλ-Χάιντς Κιντ, συντονιστής της Μονάδας Έργων Τέχνης του οργανισμού. «Η νέα ιστοσελίδα προορίζεται, βεβαίως, εν μέρει για μουσεία ή εμπόρους τέχνης που μπορεί να έχουν αμφιβολίες για ένα έργο τέχνης που φθάνει σε αυτούς, θα θέλαμε όμως να τη δει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό» συμπληρώνει.
ΠΗΓΗ: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: