Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Δημιουργείστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας

Δημιουργείστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας


Ο 2ος Διαδικτυακός Διαγωνισμός ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ, με τίτλο: «Μοιραστείτε & κερδίστε»
είναι γεγονός!
 
Πρόκειται για μια εκπαιδευτική διαγωνιστική διαδικασία δημιουργίας ψηφιακής συνθετικής εργασίας, που θα υλοποιηθεί στο διαδίκτυο και στην τάξη, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, από την 15ηου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ «Το μέλλον της μάθησης», στον Πολυχώρο «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά. Δεκεμβρίου 2009 ως και την 30ή Οκτωβρίου 2010, οπότε θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων την πρώτη μέρα του 7
 
Θα συμμετάσχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους ή ομάδες μορφωτικών/πολιτιστικών συλλόγων, με την εποπτεία-καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους,  δικτυακοί επισκέπτες σαν εθελοντές κριτές καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σαν σχεδιαστές κι επόπτες της όλης διαδικασίας.
 
Προτροπή του διαγωνισμού είναι: «Δημιουργείστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας», ζητώντας από τους μαθητές να  αναδείξουν αυτό το κάτι από τον τόπο τους, που θα ήθελαν να το μάθουν  και οι συμμαθητές τους ως την άλλη άκρη  του κόσμου. Έτσι επιβεβαιώνεται κι ο τίτλος του διαγωνισμού: Μοιραστείτε (τη γνώση) &  κερδίστε (την πολλαπλασιασμένη)! Οι μαθητές από την Αθήνα, θα μάθουν για τον τόπο των μαθητών από τον Έβρο, την Κάρπαθο, τους Παξούς, την Καστοριά…  Οι μαθητές από έναν άλλον τόπο της Ελλάδας θα μάθουν για τόσους άλλους τόπους – τόσων άλλων μαθητών!
 
Μαθητές και εκπαιδευτικοί, με τη βοήθεια των νέων ψηφιακών συσκευών και μέσων, θα δημιουργήσουν γνώση, θα τη συγκεντρώσουν, θα την ταξινομήσουν, θα τη μετατρέψουν σε ψηφιακή, θα την  αναδείξουν διαμέσου του διαδικτυακού μέσου, θα τη μοιραστούν  με άλλους!
 
Περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό τόπο: http://www.diagonismos2010.comΠΗΓΗ:                   
http://www.sch.gr/portal/media-type/html/language/el/page/default.psml/js_pane/7000,710?jump=8467

1 σχόλιο:

Γιάννης είπε...

Χρόνια πολλά με αγάπη κι ευτυχία!
Μην ξεχνάς-ξεχνάμε: "...ο άνθρωπος βρίσκεται εδώ για χάρη άλλων ανθρώπων-πάνω απ' όλα, για εκείνους που από το χαμόγελο και την ευτυχία τους εξαρτάται η δική του ευτυχία." Άλμπερτ Αϊνστάιν