Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Bρετανία: Μπλόκο σε σελίδες της Wikipedia

Απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε ορισμένες σελίδες της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia στη Βρετανία, λόγω της προβολής «εν δυνάμει ακατάλληλων» φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές των χρηστών η Virgin Media, η O2 και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου «μπλόκαραν» την πρόσβαση σε ένα τουλάχιστον άρθρο της Wikipedia μετά την ένταξη της διαδικτυακής τοποθεσίας στη «μαύρη λίστα» του Ιδρύματος Παρακολούθησης Διαδικτύου, το de facto φορέα παρακολούθησης ηλεκτρονικών υπηρεσιών στη Βρετανία.

Το αμφιλεγόμενο άρθρο αναφέρεται στο άλμπουμ των Scorpions με τίτλο «Virgin Killers» το οποίο κυκλοφόρησε το 1976 και παραθέτει το εξώφυλλο του άλμπουμ –το οποίο απεικονίζει ένα νεαρό κορίτσι γυμνό.

Η φωτογραφία αυτή είχε ήδη προκαλέσει αντιδράσεις όταν πρωτοκυκλοφόρησε το άλμπουμ με αποτέλεσμα σε πολλές χώρες –μεταξύ των οποίων η Βρετανία και οι ΗΠΑ- να αντικατασταθεί. Ωστόσο, στη Βρετανία η μουσική συλλογή εξακολουθεί να πωλείται με το αρχικό εξώφυλλο σε πολυτελή συσκευασία διπλού άλμπουμ.

Σε δήλωσή του, το Ίδρυμα Παρακολούθησης Διαδικτύου ανακοίνωσε ότι δέχθηκε καταγγελίες ότι η συγκεκριμένη σελίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πορνογραφικούς λόγους μέσω Διαδικτύου και μετά από σχετική εξέταση απεφάνθη ότι η ιστοσελίδα είναι «εν δυνάμει παράνομη».

ΠΗΓΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: