Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Παρουσίαση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στο Λονδίνο

Παρουσίαση του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στο Λονδίνο

Λονδίνο



Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τις προδιαγραφές του και την αποστολή του, παρουσίασαν σε εκδήλωση το βράδυ της Τρίτης, στο Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων του Λονδίνου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης του Μουσείου καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής και ο επικεφαλής αρχιτέκτων του νέου Μουσείου Μπερνάρ Τσουμί.

Στο ακροατήριο παρευρέθηκαν αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, ακαδημαϊκοί και Έλληνες της παροικίας του Λονδίνου.

Ο Ελβετός αρχιτέκτων Μπερνάρ Τσουμί ανέφερε ότι όταν ανέλαβε το έργο αντιμετώπισε τρεις μεγάλες προκλήσεις.

Η πρώτη πρόκληση, όπως είπε, ήταν ότι έπρεπε να σχεδιάσει το μουσείο μπροστά από τον Παρθενώνα, το μνημείο που επηρέασε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον δυτικό πολιτισμό. Δεύτερη προσκληση αποτέλεσε ο χώρος που είχε πλήθος από αρχαία μνημεία, και τρίτη, η αποστολή του μουσείου να στεγάσει μελλοντικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο κ. Παντερμαλής επισήμανε ότι το νέο μουσείο της Ακρόπολης δημιουργεί ήδη ρεύμα, απήχηση και συζητήσεις στο εξωτερικό και ανέφερε το πρόσφατο σχετικό άρθρο στην έγκυρη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Ο κ. Παντερμαλής και ο κ. Τσουμί θα είναι οι προσκεκλημένοι σε εκδήλωση πάλι στο Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων, για να απαντήσουν σε ερωτήσεις, σχετικά με το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, σε φοιτητές αρχιτεκτονικών σχολών.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια: