Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Νέο domain - τηλεφωνικός κατάλογος του Διαδικτύου

Ένα νέο domain διευθύνσεων στο Ίντερνετ θα ξεκινήσει να διατίθεται στους επόμενους μήνες. Με την ονομασία. tel, το νέο domain πρόκειται να λειτουργήσει ως ένα παγκόσμιο σημείο επαφής, όπου οι εταιρείες θα δημοσιεύουν κατά κύριο λόγο τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Παράλληλα, το domain θα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να συνεργάζεται εύκολα με συσκευές όπως το iPhone και το BlackBerry.

Οι κάτοχοι διευθύνσεων. tel θα μπορούν να διαχειρίζονται τα στοιχεία επικοινωνίας μέσω ενός απλού interface και θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν όσες πληροφορίες θέλουν. Επιπλέον, θα μπορούν να επιλέγουν την ποσότητα της πληροφορίας που θα δημοσιεύεται στους χρήστες, στα πρότυπα των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook.

Η διάθεση του. tel domain στους ενδιαφερόμενους θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις, ενώ θα κάνει την εμφάνιση του στο Διαδίκτυο στις 24 Μαρτίου 2009. Η τιμή του νέου domain δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο δεν αναμένεται να παρουσιάζει κάποια απόκλιση από την τιμή των υπόλοιπων διαθέσιμων domain.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: