Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008

Πώς να προστατευτείτε από το κενό ασφαλείας του Internet Explorer

Μετά τον εντοπισμό ενός σοβαρού κενού ασφαλείας στον Internet Explorer η Microsoft, ύστερα από εντατικές προσπάθειες, διέθεσε μία ολοκληρωμένη λύση που παρέχει την απαιτούμενη προστασία από τις κακόβουλες επιθέσεις. 

Η λύση αυτή παρέχει προστασία μόνο εφόσον εγκατασταθεί στον υπολογιστή. 

Συγκεκριμένα εάν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή «Αυτόματες Ενημερώσεις» (Automatic Updates) τότε θα πραγματοποιηθεί αυτόματα η εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης. 

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να μεταβείτε από την επιλογή «Προγράμματα» στην «Ενημέρωση των Windows» («All Programs» => «Windows Updates») και να ελέγξετε τις καινούργιες ενημερώσεις ώστε να τις «κατεβάσετε» στον υπολογιστή σας. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε την ενημέρωση ασφαλείας και μέσω του link: http://update.microsoft.com 

Ο Internet Explorer συνεχίζει να αποτελεί ασφαλές εργαλείο περιήγησης στο Διαδίκτυο και σε καμία περίπτωση, η Microsoft, δεν συνιστά την αντικατάσταση του Internet Explorer από άλλους browsers. 

Oι καταναλωτές που θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα ασφάλειας μπορούν να αποταθούν στο link:http://www.microsoft.com/hellas/protect/default.mspx όπου και διατίθενται περισσότερες πληροφορίες για την ενίσχυση της ασφάλειας του υπολογιστή τους. 

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία συστήνει σε όλους τους χρήστες, να ενημερώνουν τακτικά τις λύσεις anti-virus που διαθέτουν και να διατηρούν στο υψηλότερο επίπεδο τις ρυθμίσεις ασφαλείας στον Internet Explorer, για να έχουν μια όσο το δυνατόν ασφαλέστερη πλοήγηση στο διαδίκτυο. 

Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα τηςMicrosoft


ΠΗΓΗ:e-go.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: