Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Δικτυακή πύλη για εκδρομείς και... «ψηφιακός δήμαρχος»

Εφη Χατζηϊωαννιδου

Eπαγγελματίες του τουρισμού, φυσιολάτρες, τουρίστες υποψιασμένοι και οικολόγοι θα μπορούν από σήμερα να επικοινωνούν μέσω μιας νέας δικτυακής πύλης (www.agro-tour.net) προκειμένου να δίνουν και να λαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες για καταλύματα δραστηριότητες και νέους εκδρομικούς προορισμούς. Η πρωτοβουλία του εγχειρήματος ανήκει σε 21 Ομάδες Τοπικής Δράσης της Ελλάδας που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας του Leader+. Το πρόγραμμα άρχισε να λειτουργεί σε πιλοτική βάση και προς το παρόν αφορά όλους όσοι εμπλέκονται με τον τουρισμό. Στην ουσία η πύλη δίνει τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να αναζητήσουν πληροφορίες για προορισμούς και να τις λάβουν από μία καλά οργανωμένη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη. Παραδοσιακοί ξενώνες και καταλύματα, μικρά μαγαζάκια πώλησης τοπικών προϊόντων, περιηγητικές διαδρομές στη φύση, ιστορικοί τόποι, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνταγές και τοπικές γιορτές, και πολλά άλλα κρυμμένα μυστικά που είναι γνωστά μόνο στους κατοίκους κάθε τόπου, αποκαλύπτονται μέσα από τις σελίδες της συγκεκριμένης Δικτυακής Πύλης. Στην Κεντρική Σελίδα οι χρήστες θα βρουν αποτυπωμένα με συνοπτικό τρόπο - το σύνολο του περιεχομένου και των πληροφοριών που παρέχει το agro-tour.net.

Tαυτόχρονα, ένα νέο τρόπο επικοινωνίας εγκαινίασε ο δήμαρχος Τρικάλων με τους πολίτες του. Συγκεκριμένα από χθες, οι δημότες θα λαμβάνουν άμεσα απαντήσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας στον δήμο τους από τον ίδιο τον δήμαρχο ή τους αρμόδιους αντιδημάρχους, καθώς ο δήμος θα θέσει σε εφαρμογή τον «Ψηφιακό Δήμαρχο», το πρόγραμμα δηλαδή που δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνονται άμεσα ηλεκτρονικώς τα παράπονα και τα αιτήματα των δημοτών.

Σε περίπτωση, πάντως, που οι απαντήσεις δεν κρίνονται ικανοποιητικές, ο ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να ζητήσει περαιτέρω εξηγήσεις. Σύντομα στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προς τις οποίες θα μπορεί να απευθύνεται επίσης όποιος ενδιαφέρεται και να υποβάλλει ερωτήσεις και απορίες.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: