Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Χριστούγεννα και ανεργία ανεβάζουν τον Firefox!

Mozilla Firefox ξεπέρασε για πρώτη φορά το 20% του μερίδιου αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, προκαλώντας κύμα ενθουσιασμού στην ομάδα σχεδιασμού και υποστήριξης του Firefox.
 
Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητικού στελέχους της Mozilla, John Lilly, κάτι τέτοιο φάνταζε απίθανο πριν από λίγα μόλις χρόνια. «Τώρα, έγινε πραγματικότητα, χάρη στους χιλιάδες προγραμματιστές που προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά κα ευκολίες στην χρήση του Firefox. H ανοιχτή κοινότητα λογισμικού για το internet είναι πιο δυνατή από ποτέ!»
 
Σύμφωνα με την εταιρεία συλλογής και επεξεργασία δεδομένων, που διεξήγαγε και της σχετική έρευνα, Net Applications, η άνοδος του Firefoxοφείλεται πρώτον στην εορταστική περίοδο, που κρατάει αρκετούς ανθρώπους μέσα στο σπίτι τους. Με δεδομένο το ότι στα περισσότερα εταιρικά περιβάλλοντα χρησιμοποιείται Internet Explorer, η είσοδος στο διαδίκτυο από το σπίτι, ανέβασε αρκετά το μερίδιο αγοράς για τον Firefox. Άλλος, όχι αυτή την φορά ευχάριστος παράγοντας, είναι η αύξηση της ανεργίας, κάτι που έχει το ίδιο αποτέλεσμα, το να κάθεται δηλαδή περισσότερος κόσμος στο σπίτι του και να σερφάρει από εκεί!
ΠΗΓΗ: pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: