Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Διάκριση μαθήτριας σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό

Δευτέρα, 02.02.09
Την πρώτη θέση σε διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου βίντεο με θέμα την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο κατέλαβε μαθήτρια της Β' Λυκείου του Α΄ Λυκείου Κατερίνης.

Η 17χρονη Ανδρομάχη Μαυρογιάννη έλαβε το Ειδικό Βραβείο Συνεργασίας, από κοινού με τον Λιθουανό συνομήλικό της μαθητή Μάντας Κάσπουτις, για βίντεο διάρκειας 90', που ετοίμασαν, με τίτλο «Unprotected Data».

Το διαγωνισμό διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) σε συνεργασία με το European Schoolnet της Microsoft και η βράβευση έγινε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τον Ιανουάριο, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μεμονωμένα βραβεία (ανά χώρα) έλαβαν μαθητές από τη Ρουμανία (Α' βραβείο), την Πορτογαλία (Β' βραβείο) και τη Βουλγαρία (Γ' βραβείο).

Η 17χρονη μαθήτρια ασχολείται αρκετές ώρες την εβδομάδα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι και στο σχολείο της, αλλά επιθυμεί να σπουδάσει διακοσμητική ή καλές τέχνες. Το βραβευμένο, άλλωστε, βίντεο που ετοίμασε αναπαριστά διάλογο μαθητών για τον κίνδυνο έκθεσης των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο με σκίτσα animation.

Τα βίντεο των μαθητών που ανακηρύχθηκαν υποψήφια για τα βραβεία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: www.dataprotectionday.eu/jury.
http://www.dataprotectionday.eu/winners/
ΠΗΓΗ: e-tipos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: