Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

Επεκτείνεται στην Ευρώπη το κοινωνικό δίκτυο Bebo

Η αμερικανική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Bebo, ανακοίνωσε τη μεταφορά της στην Ευρώπη, με τη δημιουργία εκδόσεων της υπηρεσίας σε πέντε ευρωπαϊκές γλώσσες.

Το Bebo διαθέτει 22 εκατομμύρια εγγεγραμένους χρήστες, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς στη Βρετανία. Μέχρι σήμερα η ιστοσελίδα ήταν διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά και τα Πολωνικά, υστερώντας σημαντικά σε σχέση με τις 40 διαφορετικές γλωσσικές εκδόσεις του Facebook.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης, τόσο σε επίπεδο χρηστών όσο και επιχειρηματικότητας», σχολίασε σχετικά η αντιπρόεδρος του Bebo, Νικόλ Βάντερμπιλτ. «Η διεθνής επέκταση είναι κλειδί της στρατηγικής ανάπτυξής μας».

Τα κοινωνικά δίκτυα στο Web εξελίχθηκαν από εξειδικευμένες υπηρεσίες για εφήβους, σε φαινόμενο που αφορά πλέον πολύ μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού. Χαρακτηριστικό της ανάπτυξης τους είναι μάλιστα το γεγονός ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, περισσότεροι χρήστες χρησιμοποίησαν μια τέτοια υπηρεσία παρά μια αντίστοιχη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε παγκόσμια κλίμακα, περισσότεροι από 240 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν κάποιο κοινωνικό δίκτυο στο Web, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Nielsen.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: