Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

H Google προσθέτει νέες δυνατότητες στις αναζητήσεις

Η Google αποφάσισε να εμπλουτίσει τους τρόπους εμφάνισης των αναζητήσεων που κάνουν οι χρήστες στην δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, προσθέτοντας το Google News Timeline και το Similar Images.
Με το Similar Images η αναζήτηση των εικόνων μπορεί να γίνει με βάση κάποιες φωτογραφίες και όχι λέξεις. Σε αντίθεση με το τι γινόταν μέχρι τώρα οπού ο χρήστης έγραφε κάποιες λέξεις και παρουσιάζονταν φωτογραφίες σχετικές με τις λέξεις αυτές, τώρα μπορεί να περιορίσει ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα, επιλέγοντας να εμφανιστούν εικόνες που είναι παρόμοιες με κάποια συγκεκριμένη φωτογραφία απο το πρώτο επιστρεφόμενο σύνολο.
Απο την άλλη πλευρά, το Google News Timeline μπορεί εμφανίσει ειδήσεις, νέα, σκαναρισμένα άρθρα απο εφημερίδες και περιοδικά, posts απο blogs, αποτελέσματα αθλητικών αναμετρήσεων και άλλα, πάνω σε μία γραφική χρονική αναπαράσταση. Ένα χρονοδιάγραμμα, timeline, στο οποίο παρουσιάζονται όλα τα νέα χρονολογικά και στο οποίο ο χρήστης μπορεί να ζουμάρει μετακινούμενος έτσι σε χρονικές στιγμές που αφορούν μήνες, βδομάδες, ακόμα και μέρες.

Επισκεφτείτε την σελίδα των google labs και δείτε τις δυνατότητες των δύο νέων υπηρεσιών της Google.
ΠΗΓΗ: PCW.GR

1 σχόλιο:

Γιάννης είπε...

Πάντα μας ενημερώνεις για νέα πράγματα,Κώστα!Να 'σαι καλά!