Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Ενισχύεται η μηχανή αναζήτησης της Google

Επανάσταση στον τρόπο αναζήτησης εικόνων και ειδήσεων στο Διαδίκτυο σκοπεύει να φέρει η Google, κάτοχος της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης στο Διαδίκτυο.

Η εταιρεία, η οποία κατέχει μερίδιο 64% στην αμερικανική αγορά, προσφέρει, σε πειραματικό στάδιο, κάποιες νέες λειτουργίες στη μηχανή αναζήτησής της.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, μία από αυτές είναι η λειτουργία, με την οποία ο χρήστης θα μπορεί να κάνει αναζήτηση μέσω εικόνων, αντί μέσω κειμένου.

Η λειτουργία αυτή, η οποία φέρει την ονομασία «Similar Images» και προσφέρεται για αναζήτηση εικόνων, είναι μόνο μία από τις νέες λειτουργίες που λανσάρει η Google.

Μια άλλη είναι η χρήση της εφαρμογής «Timeline», η οποία προσφέρει σε χρονολογική σειρά ειδήσεις και πληροφορίες, ήδη διαθέσιμες στο Google News.

Οι χρήστες της θα μπορούν να έχουν σε χρονολογική σειρά άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με ένα οποιοδήποτε θέμα, από τον πόλεμο του Ιράκ μέχρι αθλητικές ειδήσεις, ενώ οι ειδήσεις αυτές θα μπορούν να φιλτράρονται και ανάλογα με την πηγή τους (εφημερίδα, περιοδικό ή blog).

Mια νέα, εξίσου εντυπωσιακή εφαρμογή, είναι η αναβάθμιση του Google Labs, μιας λειτουργίας, για την οποία ευελπιστούν τα στελέχη της εταιρείας ότι θα βοηθήσει στο να βγαίνουν νωρίτερα οι νέες εφαρμογές που ετοιμάζουν οι τεχνικοί της Google.

Όπως αναφέρει στέλεχος της Google, «η ιδέα πίσω από αυτό είναι να γλιτώσουμε χρόνο από τη στιγμή που μια νέα εφαρμογή θα κατασκευαστεί από τους τεχνικούς και θα φθάσει να έχει την ανταπόκριση των καταναλωτών».

Λόγω της οικονομικής κρίσης που καταγράφεται παγκοσμίως, άλλωστε, η εταιρεία θεωρεί ότι μία τέτοια προσέγγιση κρίνεται αναγκαία, καθώς, όπως τονίζουν οι μάνατζερ της Google, «η καινοτομία είναι το πιο σημαντικό στοιχείο αυτή τη στιγμή για κάθε εταιρεία».

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί του Διαδικτύου, οι νέες εφαρμογές που προσφέρει η μηχανή αναζήτησης της Google, ξεπερνούν τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Πηγή: BBC

e-tipos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: