Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Η Yahoo! ηγείται πρωτοβουλίας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Τη Yahoo! στην εμπροσθοφυλακή μιας πρωτοβουλίας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φιλοδοξεί να φέρει η CEO της, Κάρολ Μπαρτς.

«Οι εταιρείες του Διαδικτύου πρέπει να μάθουν να μην κρύβονται πίσω από το αξίωμα 'είμαστε εταιρείες, άρα ο πρωταρχικός μας σκοπός είναι να κάνουμε επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες'. Ο πρωταρχικός μας σκοπός είναι να είμαστε καλοί πολίτες του κόσμου» είπε σχετικά.

Οι δηλώσεις της Μπαρτς έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης Επιχειρηματικότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Yahoo!, κατά την οποία παραδέχτηκε πως η εταιρεία, αν και πρωτοπόρος στο χώρο του Ίντερνετ, έχει κάνει κάποια λάθη όσον αφορά τις κινήσεις της σε ξένες αγορές.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης, που έλαβε χώρα στο Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια την Τρίτη, ακτιβιστές και bloggers βρέθηκαν απέναντι σε ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων-κολοσσών, καθώς, εκτός της Yahoo!, στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Google και της Microsoft.

«Δεν επιθυμούμε να παραβιάσουμε τα δικαιώματα κανενός. Δε θέλουμε να επιβάλουμε τη θέλησή μας σε κανέναν, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουμε ευθύνες», δήλωσε η Μπαρτς, μιλώντας για την Παγκόσμια Δικτυακή Πρωτοβουλία (Global Network Initiative, χάριν συντομίας GNI): πρόκειται για έναν «κώδικα συμπεριφοράς», τον οποίο είχαν παρουσιάσει οι εν λόγω εταιρείες το 2008, με σκοπό την προστασία της ελευθερίας λόγου online.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: