Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Τα 500 εκατομμύρια μέλη έφτασε το Facebook

Πεντακόσια εκατομμύρια μέλη-ήταν ένα όριο ψυχολογικό αυτό για το Facebook και το κατέκτησε. Μάλιστα, μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, η τεράστια οικογένεια της πιο δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μεγάλωσε κατά 100 εκατομμύρια μέλη. 

Για «σημαντικό γεγονός», κάνει λόγο το Facebook, που δεν φαίνεται να... αναπαύεται στις δάφνες του ενώ ο κ. Ζούκερμπεργκ, εκ των ιδρυτών του, είπε πρόσφατα ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

«Ο επόμενος σημαντικός στόχος θα είναι πιθανότατα τα 750 εκατομμύρια και δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Όσο πιο πολλά μέλη έχεις, τόσο περισσότερο εξαπλώνεται, είναι σαν χιονοστιβάδα», επισημαίνει ο Στιούαρτ Μάιλς, του τεχνολογικού μπλογκ Pocket Lint, που παρακολουθεί το φαινόμενο-Facebook, το οποίο μετρά μόλις 6 χρόνια ζωής. 

Γιατί τόσο είναι το Facebook. Μόλις έξι ετών. Ίσως και γι'αυτό του συγχωρούνται ακόμη λάθη.  Λάθη όπως οι συνεχείς αλλαγές στις ρυθμίσεις του, σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του. 

Παρά τις αντιδράσεις, ακόμη και τις απειλές για μποϊκοτάζ, οι περισσότεροι δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στο Facebook. Παρέμειναν και, όπως επιβεβαιώνεται και αριθμητικά πια, αυξήθηκαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: