Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Στο Facebook 1 στους 4 Ελληνες

Περισσότεροι από 2,8 εκατ. είναι οι Έλληνες που διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook, τη γνωστή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης του Διαδικτύου, η οποία συνολικά έχει περί τα 481 εκατ. χρήστες. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Facebakers (www.facebakers.com), μία ιστοσελίδα που ασχολείται αποκλειστικά με τα στατιστικά του Facebook.



Στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση, μία αρκετά καλή επίδοση αν αναλογιστεί κανείς ότι η χώρα μας δεν διεκδικεί δάφνες όσον αφορά στη διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών. Θα πρέπει, πάντως, να επισημανθεί ότι το Facebakers δεν μπορεί να υπολογίσει πόσοι είναι οι Έλληνες, οι οποίοι χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση το Facebook, αν και η εκτίμηση είναι ότι τουλάχιστον 1,5 εκατ. είναι ενεργοί χρήστες. Επίσης, οι άνδρες είναι περισσότεροι καθώς ο ελληνικός ανδρικός πληθυσμός αριθμοί 1.556.220 χρήστες έναντι 1.216.380 γυναικών.

Farmville

Η χώρα με τους περισσότερους χρήστες του Facebook είναι οι ΗΠΑ με σχεδόν 126 εκατ. και ακολουθεί η ?Ινδονησία με 25 εκατ. Η πιο δημοφιλής εφαρμογή είναι το Farmville, στο οποίο έχουν ασχοληθεί περισσότερα από 62 εκατ. χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ υψηλό νούμερο (28,2 εκατ.) έχει και το Texas Hold’em Poker.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12319&subid=2&pubid=46045152

Δεν υπάρχουν σχόλια: