Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Ο εφευρέτης του World Wide Web σερ Τιμ Μπέρνερς - Λι και ο καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης, μεταξύ των ομιλητών

Το Web Science Conference 2009: «Society On-Line», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 18-20 Μαρτίου, είναι το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο αφιερωμένο στην επιστημονική μελέτη των κοινωνικών και τεχνολογικών διαστάσεων του Διαδικτύου ως αυθύπαρκτου και καινοτόμου δημιουργήματος. Πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο κορυφαίοι επιστήμονες από τον χώρο της τεχνολογίας, της πληροφορικής και των κοινωνικών επιστημών, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και του πολιτισμού, θα καταθέσουν τις απόψεις τους για θέματα πολιτισμού και τεχνολογίας, αλλά και για την ανάπτυξη της Επιστήμης του Web (Web Science).

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν ζητήματα όπως η ανάπτυξη νέων θεωρητικών εννοιών και εμπειρικών επιστημονικών εργαλείων για το Web, η διαμόρφωση κριτηρίων και μεθοδολογιών μελέτης των ατόμων και των κοινοτήτων on-line, η διερεύνηση και η διαμόρφωση της on-line συμπεριφοράς του ατόμου-χρήστη σε πολιτικό, ψυχολογικό, εμπορικό και επιχειρηματικό επίπεδο, η αξιοπιστία και η ευχρηστία των διαδικτυακών εφαρμογών, η ιδιωτικότητα και η προστασία των προσωπικών δεδομένων, η ασφάλεια και η διαφάνεια στο Web.

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών του Συνεδρίου συγκαταλέγονται ο καθηγητής Sir Tim Berners-Lee, εφευρέτης του World Wide Web, ο Καθηγητής Ιωσήφ Σηφάκης, ο πρώτος Ελληνας που τιμήθηκε με το Βραβείο Turing, η Καθηγήτρια Dame Wendy Hall, μέλος του Ιδρυτικού Συμβουλίου του WSRI και πρόεδρος της ACM και ο κ. Jacques Bus, προϊστάμενος της Διεύθυνσης για την Αξιοπιστία στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: