Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ψηφιακά εγχειρίδια στα σχολεία ανακοίνωσε ο Σβαρτζενέγκερ

Την αντικατάσταση των παραδοσιακών σχολικών εγχειριδίων με νέες ψηφιακές συσκευές στα σχολεία της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της δυτικής πολιτείας των ΗΠΑ, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

«Τα παιδιά όπως γνωρίζετε όλοι είναι εξοικειωμένα στις ημέρες μας να ακούν την μουσική τους μέσω ψηφιακών μηχανημάτων, να παρακολουθούν τηλεόραση μέσω του διαδικτύου, να παρακολουθούν ταινίες μέσω του διαδικτύου και να επισκέπτονται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και τοFacebook», δήλωσε ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ανακοινώνοντας παράλληλα το νομοσχέδιο για τα ψηφιακά εγχειρίδια που θα εφαρμοστεί φέτος για τα μαθήματα των μαθηματικών και της φυσικής.

«Τα σχολικά εγχειρίδια είναι παρωχημένα κατά τη γνώμη μου και δεν υπάρχει λόγος τα σχολεία μας να διδάσκουν στους μαθητές μας αυτά τα βαριά και ακριβά εγχειρίδια», πρόσθεσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην υλοποίηση του προϋπολογισμού της.

«Η Καλιφόρνια είναι το σπίτι της Σίλικον Βάλεϊ. Βρισκόμαστε στο παγκόσμιο σημείο των τεχνολογιών και της καινοτομίας ώστε να μπορούμε να τα καταφέρομε καλύτερα από αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του κ. Σβαρτζενέγκερ, και υπογραμμίζεται ότι η Καλιφόρνια που είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία των ΗΠΑ θα είναι η πρώτη που ανέλαβε μία τέτοια πρωτοβουλία.

Το μέτρο αυτό αποτελεί τμήμα της πολιτικής του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ για μείωση του ελλείμματος της Καλιφόρνιας που υπολογίζεται στα 24 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς και για την εξεύρεση νέων πόρων.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: